Областният на София: Хора, страдащи от политическа некрофилия, изрисували паметника
Областният на София: Хора, страдащи от политическа некрофилия, изрисували паметника / снимка: БГНЕС, архив
Областният на София: Хора, страдащи от политическа некрофилия, изрисували паметника
66015
Областният на София: Хора, страдащи от политическа некрофилия, изрисували паметника
  • Областният на София: Хора, страдащи от политическа некрофилия, изрисували паметника

Паметникът на Съветската армия е изрисуван от хора, които страдат от политическа некрофилия. Това заяви пред Дарик областният управител на София Росен Малинов. По думите му днешната инициатива е признак на варварщина и областната управа си сътрудничи със СДВР за разкриването на извършителите.

Малинов заяви, че не разбира посланието на проявата и коментира, че тя ще донесе единствено негативи. „Това е направено от хора, които са болни от политическа некрофили ятова е вид извращение. Какво послание може да бъде варварщината? Какво послание може да бъде духовните наследници на хора, които са загубили войната преди 60 години и , на които 9 май им се струва като кошмарна дата. Очаквам трето писмо възмутително, подписано от посланика на Руската Федерация. Защото и този, като много други паметници, е обект на междуправителствена спогодба”, обясни Малинов.

Паметникът на съветската армия ще бъде почистен до 24 август от доброволци, като това няма да струва пари нито на държавата, нито на Столична община, каза още Малинов. „Паметникът ще бъде почистен от доброволци с препарати, аз съм дал съответното разрешение тъй като той е публична държавна собственост”, уточни той.  

Областният управител коментира още, че след днешната проява, рязко ще бъде засилена охраната и видеонаблюдението на паметниците в София.