Кунева призова за национален протест при прегласуването на бюджета
Кунева призова за национален протест при прегласуването на бюджета / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Към национален протест в деня на прегласуването на бюджета призова от Кърджали лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева.

Що се отнася до частичното вето на президента тя изрази надежда, че то ще „свърши работа да извади от задкулисието тази коалиция в парламента, за чиято формула на партньорство отговорност носи Станишев".

Според Кунева позицията й за национален протест в деня на прегласуването вероятно ще бъде и позиция на реформаторския блок.

"Актуализацията на бюджета и имитиране на дълг ще понижи кредитния рейтинг на България и ще се увеличат лихвите по кредитите за хората и бизнеса", предупреди за пореден път Кунева, цитирайки колегата си икономист Бисер Манолов.

„С актуализацията на бюджета според мен ръководствата на БСП и ГЕРБ си подават топката. Това, което направиха Атака, БСП и ДПС е да прикрият следите на ГЕРБ. Едно прегласуване на актуализацията на бюджета означава, че ще се преподпише тройната коалиция на БСП ДПС и Атака, защото иначе няма как да мине бюджета или евентуално ГЕРБ ще даде някакъв глас", коментира още Кунева.