Турнир в Мездра
Турнир в Мездра / Община Мездра
На 22-ри май завърши XVII-тия Открит футболен турнир на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори. Той бе част от програмата на  44-те традиционни празници на културата „Мездра-Май“-2017г. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков закри футболния спектакъл и поздрави участниците за достойното представяне. „С изявите си вие доказахте, че футболът има място не само в Мездра, а и в душите и сърцата на всички зрители. Благодаря ви за достойното, честно и спортсменско поведение.”, каза в словото сиинж. Събков. Той удостои участниците с купи и грамоти. Те си разпределиха и наградния фонд от 1 500лв.

Турнир в Мездра
Община Мездра

Шампион на седемнадесетото издание на турнира и носител на купата е отборът на„Мездра 98“-гр.Мездра с водач Асен Стоянов.
На II-ро място се класира „Манастирище 2000“-с.Манастирище  с водач Ангел Петров.
На III-то място в оспорваната битка за бронзово отличие се подреди отборът на „Околчица”- с.Моравица с водач Коно Жилковски.
IV-то място зае отборът на „Сборная”-гр.Враца с водач Мирослав Божинов.
Кметът на Община Мездра инж.Генади Събков връчи и приз за футболно дълголетие на най-възрастния играч в турнира  Пламен Пешев. Той е роден през 1964г.  и бе част от отбора на „Ботев“-с.Брусен.

Наградата за Феърплей отиде при отбора на „Пчелна майка - Нашенци“- гр.Враца с водач Владимир Вълов.

Турнир в Мездра
Община Мездра

Призът за най-добър фирмен отбор взе тимът на „СЕБН” – Мездра с водач Адриан Дичев.   
Най-добър квартален отбор тази година е „Мездра 98“ - Мездра с водач Браиан Стоянов.
„Манастирище 2000“-с.Манастирище  с водач Ангел Петров спечели наградата за най-добър селски отбор.
Веселин Цветковски от „Мездра 98“ бе отличен като най-добър вратар, допуснал едва един гол във вратата на своя тим.  
Голмайстор на турнира, който бе безкомпромисен към вратарите на противниковите отбори като им вкара 4 гола бе Валдемар Стоянов от тима на „Мездра 98”- гр.Мездра.

Турнир в Мездра
Община Мездра


В XVII-тия Открит футболен турнир на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори взеха участие 13 отбора: 3 фирмени / „СЕБН“-Мездра, „Пчелна майка“-Враца, „Арт Техно Груп“-София/, 4- от селата /“Крета“-с.Крета, „Околчица“-с.Моравица, „Ботев“-с.Брусен, „Манастирище“-с.Манастирище/ и 6 квартални отбора /”Феърплей“-Мездра, Площад „Македония“-гр.Мездра, „ЛИВ“-Мездра, „Мездра 98“-гр.Мездра, „Младежки надежди“-гр.Мездра, „Сборная“-Враца/.

Турнир в Мездра
Община Мездра



В рамките на 12 дни от 24-ти април до 22-ри май бяха реализирани 23 футболни срещи. През този период бяха отбелязани 103 гола и показни 5 жълти и 1 червени картона.Тази година отборът на „Мездра 98“-гр.Мездра отбеляза 20 гола и реализира  най - добрата защита с 5 гола.
Срещите от XVII-тия Открит футболен турнир на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори преминаваха при засилен интерес, а колорит на срещите придадоха танцовите изпълнения на хип-хоп формацията “Keep it real” и Клуб на готините баби /КГБ/.

Турнир в Мездра
Община Мездра