Започна обновяването на площади в община Криводол
Започна обновяването на площади в община Криводол / netinfo

Първа копка за обновяване на централните площади в селата Градешница и Лесура бе направена от кметът на община Криводол инж. Николай Иванов днес. Обектите са одобрени за финансиране по програма „Красива България" и са на стойност 399 308 лева. Половината от средствата са осигурени от общинския бюджет. 96,5% от общия бюджет са за строително - монтажни работи, а 3,5% за обучение на безработни. Изпълнението ще се извършва в срок от три месеца.


Площадите се намират в централните части на селата  и са оформени през 70-те години на миналия век. През годините на тези площади е правен само козметичен ремонт, вследствие на което всички елементи от тях са амортизирани. Проектът предвижда подмяна на тротоарните плочи, нови зелени площи и подходи, цветарници, рампа за хора с двигателни увреждания, доставка и монтаж на пейки, кошчета за отпадъци и осветителни тела. В Градешница се предвижда и направа на декоративен фонтан, облицоване на чешмата и подход и постамент за монтаж на паметник, а в Лесура и направа на парапет и настилка на трибуната. 


За последните няколко години Община Криводол е спечелила и реализирала четири проекта по тази бюджетна линия.
Миналата година Общината реализира проект по програма „Красива България" - парк „Тихия кът" в гр. Криводол.
През 2007 г. по програмата беше напълно обновена сградата на бивша детска градина за нуждите на модерен Дневен социален патронаж в гр. Криводол.
През 2006 г. по проект „Красива България" е възстановено и обновено Читалище „ Светлина - Ракево" - в с. Ракево.
През 2005 г. е реализиран проект по програма „Красива България" - „Общински комплекс за медицинско обслужване" - гр. Криводол.