Установена е пряка съпричастност към престъпната дейност на десет души
Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици във Врачанско, съобщиха от прокуратурата.

При проведена мащабна специализирана полицейска операция са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на градовете Враца и Криводол.

Оставиха в ареста мъж, открили в дома му наркотици за над 12 хил. лв.

Проверени са адреси и автомобили
. Открити са множество предмети и парични средства, имащи отношение към предмета на делото. Издирени, установени и разпитани са множество лица.

На този етап е установено, че през периода от 2020 година до 25 януари във Враца и други населени места на територията на областта е била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Събрани са достатъчно годни доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като „чай за пушене“ и „билка“, както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на областта.

Директорът на полицията във Враца: Намалява броят на хванатите с алкохол и наркотици зад волана

Установена е пряка съпричастност към престъпната дейност на десет души. Те са привлечени в качеството си на обвиняеми. Осем от тях са задържани за 72 часа, като предстои да им бъде поискан постоянен арест. Другите двама са с мерки „подписка“.