Врачанският окръжен съд оставиха в ареста 25-годишен мъж, открили в дома му наркотици за над 12 хиляди лева, съобщиха от съдебната инстанция.

Срещу задържания е повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – кетамин и метаамфетамин.

За това престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Обвиняемият е осъждан за подобно престъпление, като се е признал за виновен и е постигнал споразумение с прокуратурата, а настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на наложеното му наказание. Затова съществува реална, а не хипотетична опасност, той да извърши престъпление, се посочва още в информацията от Окръжен съд – Враца. 

След спецакция: Заловиха наркодилър в Разград (СНИМКИ)

От там уточняват, че определението на съда подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемия в следствения арест, но може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Припомня ме, че домът на задържания бе претърсен на 22 януари, по време на специализирана операция с цел противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. Тогава освен наркотици бяха открити и две електрически везни.
Мая Ценова/БТА