Шахов се закани на доставчиците на храни за детските заведения
Шахов се закани на доставчиците на храни за детските заведения / снимка: DarikNews.bg, Иван Стрижлев

Заради множеството жалби и сигнали за лошото качество на хранителните продукти в детските ясли и градини беше проведена среща между кметът на Община Враца д-р Костадин Шахов, директорите на детски заведения на територията на град Враца и управителите на фирмите - доставчици на хранителни продукти.

Присъстващият на срещата зам.-кмет д-р Михаил Шарков, очерта проблемите, които са: несъответствие между заявените от директорите на детските заведения продукти и доставените такива; липсата на сертификати за качество, годност и производител, придружаващи хранителните продукти; неспазване на периодичността на доставките, заложена по договор.

Председателят на Общински съвет - Враца г-жа Малина Николова също присъства на срещата и напомни на управителите на фирмите, че в следствие на лошото хранене има риск по - малко деца да посещават детските заведения и е крайно време фирмите - доставчици да осъзнаят, че на тях е поверена една от социалните функции на Общината.

След изслушване на двете страни, кметът на Враца заяви остро, че компромис със здравето на децата е изключено да се прави и при последващи нарушения на заложените в договора клаузи от страна на доставчиците, договорите им ще бъдат прекратени.

Възмутен от така създалите се обстоятелства д-р Шахов прекрати срещата с една единствена дума, с която изрази своето усещане като градоначалник, лекар и баща, наричайки цялата ситуация „безобразие".