Първа киноложка изложба в Бърдарски геран
Първа киноложка изложба в Бърдарски геран / http://bardarskigeran.eu/bg/

Екстериорната киноложка изложба се проведе в Бърдарски геран през почивнит дни, съобщи кметът Светлана Караджова. Участваха 5 кучета с родословие и 21 – без родословие, съдии бяха Красимир Тодоров и д-р Йордан Йорданов от Българската републиканска федерация по кинология.


Ето и победителите в различните катергории:
При кучетата с родословие е санбернарът Коди Бакстър на 16 месеца, със собственик Петя Кьосовска от Кнежа.

При кучетата без родословие стана  американският стафордширски териер Шира, със собственик Нина Василева от Бяла Слатина.

Победител сред младите кучета в ринга на неродословните е кане корсото Бела на Павел Любенов Кюрчев, който дойде от Пловдив, за да участва в изложбата, организирана в родното му село.

Първа киноложка изложба в Бърдарски геран
netinfo

Победител в българските породи е единственият участник в този раздел – българското гонче Ларго, на 9 месеца, със собственик Иво Ценков от Козлодуй.


След класирането демонстрация за послушание на служебно куче показа Емо Йошовски от Бреница с германската овчарка Крис на 1 година и 6 месеца.


Кметът на Бърдарски геран изказа специални благодарности на хората спомогнали това събитие да се осъществи - Милко Спасов от Бяла Слатина, без когото събитието не би станало реалност, Свилен Първанов, осигурил озвучаването с личната си уредба, акто и на всички доброволци, които са се включили в подготовката и провеждането на изложбата.

Първа киноложка изложба в Бърдарски геран
netinfo