Програмата за патриотично възпитание стартира от Козлодуй
Програмата за патриотично възпитание стартира от Козлодуй / ВМРО Враца

Програмата за патриотично възпитание в област Враца за 2015 година започна на 4 февруари, от Козлодуй с излъчването на художествено-документалният филм „Ботев. От Голгота към свобода“. Стартът беше поставен от народният представител Красимир Богданов. Той запозна множеството присъстващи млади хора с осъществените през последните три години инициативи.

Програмата за патриотично възпитание е създадена през 2012г. в Община Враца. Тя цели да съхранява, запознава и популяризира сред младите хора, традиционните български духовни и културни ценности.

Програмата за патриотично възпитание за 2015 г. ще се осъществява за първи път на областно ниво. Не случайно сме избрали за начало вашият град. Козлодуй е символ на безсмъртната Ботева идея за свободна и независима България, а  филмът „Ботев. От Голгота към свобода“ е човешкият прочит на онези велики събития. След повече от 50 излъчвания в различни населени места в страната, филмът отдавна е надскочил границите на съвременната българска държава. През миналата година, той беше излъчен пред българската общност в Испания. На 19 февруари ще бъде представен в Българският културно-информационен Център в Босилеград, Р. Сърбия, а навръх Националният празник Трети март и в Европейския парламент в Брюксел“, подчерта Богданов.

Програмата за патриотично възпитание стартира от Козлодуй
netinfo

След излъчването на филма, при голям интерес и аплодисменти бяха посрещнати авторът и режисьор на продукцията Искрен Красимиров, консултантът Росица Кузманова, директор на Мемориален комплекс „Ботев път“ и изпълняващият ролята на Ботев Филип Филипов. Неговото емоционално слово изправи залата на крака.

Филмът „Ботев. От Голгота към свобода“ беше представен и в селата Бутан и Софрониево. Предстои излъчването му в останалите населени места по пътя на Ботевата чета - Борован, Баница, Мездра, Зверино.

Програмата за патриотично възпитание стартира от Козлодуй
netinfo

 

Програмата за патриотично възпитание за област Враца се осъществява под патронажа и с подкрепата на Красимир Богданов.