ПМГ-Враца връчва дипломи на випуск 2014
ПМГ-Враца връчва дипломи на випуск 2014 / Дарик Враца-архив

Официалната церемония по връчването на дипломите ще се проведе днес, от 11.00 ч., в залата на Драматично-кукления театър във Враца. За първи път тази година тя ще бъде последвана от тържествен концерт, в който ще вземат участие зрелостниците и техни приятели от други випуски и училища.

12-окласниците на ПМГ „Акад. Иван Ценов" в края на тази учебна година могат да се похвалят с високи постижения на националните олимпиади и състезания. Плакети и медали, както и парични награди ще получат лауреатите на Националните олимпиади по биология и ЗО, химия и ООС, физика, информатика и информационни технологии, философия. Плакетите се връчват за високи постижения през целия курс на обучение и за издигане престижа на гимназията.

Сред тях се открояват успехите на Радослав Федеев Тодоров от 12 „ж" клас на ПМГ, включен в Националния отбор по биология, който ще представи България на Международната олимпиада в Бали, Индонезия през първата половина на месец юли. Ще бъде присъден и специалният приз „Учител на ПМГ за 2014 година" на Величка Илиева Младенова, старши учител и преподавател по биология и ЗО.
Високи резултати показаха възпитаниците на ПМГ и на ДЗИ.

При среден успех по БЕЛ за страната 4.28 техният резултат е 5.30, 5.71 по биология и ЗО, 5.70 по физика и астрономия, 5.67 по химия и ООС, 5.37 по география и икономика, 4.94 по история и цивилизация, 4.59 по философия. Много добре се справиха и на матурите по чужди езици: 5.98 по немски и 5.10 по английски език. По математика учениците от профилираните паралелки показаха успех 5.56. С резултатите си ПМГ „Академик Иван Ценов" отново се нарежда на първо място в Област Враца и на едно от челните места в страната.

С отлична диплома завършват средното си образование 118 от 190-те възпитаници на гимназията, а с успех над 5.95 - 16 ученици. Двама завършват средното си образование с успех: Отличен 6.00.

Дипломирането е време за равносметка. А тя носи удовлетворение на учениците и родителите, на ръководството и целия колектив на ПМГ „Академик Иван Ценов" - Враца.