ПМГ- Видин се подготвя за 40-годишния си юбилей
ПМГ- Видин се подготвя за 40-годишния си юбилей / ПМГ Видин

Тази година Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I" ще отбележи 40 години от създаването си. В тази връзка, една от най-популярните гимназии във Видин вече подготвя програмата по отбелязването на празника. „Първата инициатива ще е в началото на месец май", съобщи Румяна Петрова - директор на училището.

„Във футболен мач на малки врати сме решили да „противопоставиме" бивши и настоящи наши възпитаници", сподели малка част от идеята Румяна Петрова. Тя уточни, че по ул. „Търговска" всички видинчани и гости на града вече могат да видят трансперантите по повод годишнината на гимназията. Предстои изработването на нови информационни материали, плакати, афиши и специални издания за юбилея.

В навечерието на годишнината ПМГ- Видин подготвя изложба, която накратко ще припомни историята на „зеленото" училище. В нея ще бъдат показани и някои от най-големите постижения на възпитаниците през годините. Филм пък ще презентира гимназията в „нова светлина", допълва още Петрова. На 4 май ще се състои и празничен концерт, на който ще бъдат връчени юбилейни награди за високи заслуги.