ПМГ- Видин изпраща Випуск 2013
ПМГ- Видин изпраща Випуск 2013 / Дарик - архив

ПМГ „Екзарх Антим I" ще изпрати своите абитуриенти днес, от 11.00 часа Това е 40-ти випуск в историята на учебното заведение. 108 са завършващите гимназисти тази година.

Абитуриентският им бал ще е на 29 май, но преди това всички възпитаници на Математическата гимназия ще се явят на държавни зрелостни изпити. Матурата по български език и литература ще е на 21 май, а на 23-ти - по избран от тях предмет. От гимназията уточниха, че сред най-предпочитаните за втори изпит са: математика, английски език, история, география, химия и биология. Официалното връчване на дипломите ще се състои в края на месец юни.

Продължава и конкурса за есе на тема: "Екзарх Антим I - патриотът, духовникът, дарителят", организиран от гимназията.

В конкурса могат да участват седмокласници от всички училища в областта. Приемането на есетата ще продължи до 31 май, включително. Творбите могат да се предават в сградата на ПМГ "Екзарх Антим І", стая №7,  или да се изпращат на адрес: гр.Видин, ул."Княз Борис Първи" № 25.

Всички есета ще бъдат разгледани и оценени от експертна комисия. Авторите на трите най-добри творби ще получат таблет, дигитален фотоапарат и мобилен телефон. Победителите ще бъдат наградени през месец септември.