Пламен Димитров: Свалете пистолета от главата ни!
Пламен Димитров: Свалете пистолета от главата ни! / netinfo
Пламен Димитров: Свалете пистолета от главата ни!
32820
Пламен Димитров: Свалете пистолета от главата ни!
  • Пламен Димитров: Свалете пистолета от главата ни!

КНСБ не вижда основание да преразгледа решението си за Национален протест на 7 октомври, обяви днес във Враца Пламен Димитров, зам. председател на конфедерацията, визирайки  изказванията на лидера на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, че няма да им се "връзва на акъла". Според Димитров всички работещи, независимо дали членуват в синдикат или не, ще бъдат засегнати, ако влезе в сила законопроекта за пенсионната реформа.

"Напрежението расте, но все още може да бъде овладяно", допълни още той и обясни, че мерките, които предлагат от КНСБ за пенсионната реформа целят не намаление на разходите в системата, а увеличение на приходите.

Според Димитров браншовите организации на миньорите от двата синдиката вече са се договорили за едночасова ефективна стачка на 7 октомври, подобни разговори за стачни действия текат и в други отрасли.

Пламен Димитров изяви и недоумението си от позицята на социалния министър Тотю Младенов. Вчера министърът е гласувал "за" проекта за бюджет на НОИ. в който е записано ниво на минимална работна заплата от 240 лв. "Уж министърът твърди, че е стои зад нашите съвместни искания за увеличение на минималната работна заплата поне 270 лв., за да покрием прага на бедност, а в същото време гласува за бюджет, в който пише 240 лв.

Искма да питам ще има ли наистина правитеството волята да приеме увеличение на работната заплата, или ни се предлагат някакви имитации по медиите и само един министър ще се опитва да бъде "бяла врана" без да е възможно това да се случи? И второ - дали министърът е докрай искрен?, попита риторично Пл.Димитров.