Обмислят награпяване на още едно шосе край Враца
Обмислят награпяване на още едно шосе край Враца / Областна администрация Враца

Заместник областният управител Борислав Банчев инициира среща с началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР - Враца главен инспектор Иван Тодоров и Стефан Стефанов главен експерт „Улична мрежа” при Общинска администрация- Враца.

Срещата бе провокирана от зачестилите катастрофи на кръговото кръстовище на обходния път на Враца и кръстовището по посока Криводол в началото на ж.к. „Сениче“. През последните 5 месеца са станали 18 катастрофи, като се наблюдава тенденцията за увеличаване на нещастните случаи.

Бяха обсъдени предложения за поставяне на нови обозначителни табели и знаци, които да указват разрешената скорост и приближаването на кръстовището, за награпяване на пътната настилка непосредствено преди кръговото кръстовище и монтиране на допълнителни осветителни тела.

Предстои нова среща, на която ще се реши окончателно какви действия ще се предприемат за обезопасяването на двете кръстовища. Тя ще се проведе във вторник 11.11.2014г. от 10.00 часа в сградата на Областна администрация – Враца.

За участие във втората среща са поканени главен инспектор Иван Тодоров началник сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Враца, главен експерт Стефан Стефанов от Община Враца, Стоян Цонев управител на строителна фирма „Гарант 95“ и Пламен Ганецовски директор на „Областно пътно управление“ във Враца.

 

Припомняме, че награпяване бе извършено преди няколко години на гл.път Е-79 между Враца и Мездра, заради постоянните катастрофи при лошо време.

Обмислят награпяване на още едно шосе край Враца
netinfo

снимка: Андрей Деновски