/ Община Враца
Кметът на Враца Калин Каменов отговори на упреците на БСП-Враца за лошата организация по снегопочистването, въпреки наличието на нова техника. В пост в страницата си в социална мрежа Каменов написа:

„Като ще пишем декларации, декларирам абсолютното си несъгласие, БСП-Враца да използва откровени лъжи безнаказано. Няма как да ни обвиняват, че сме купили снегопочистваща техника за 1,5 млн. лв., когато много добре знаят, че дадохме под 390 000 лв. с ДДС за 4-те комбинирани машини. Явно декларациите им ги пишат някъде другаде, но не и във Враца.

Във Враца обработват улиците със сол и магнезиев хлорид

Хората в БКС работиха много и продължават да работят при изключително тежки условия. Никой не е спрял, никой не се е скрил вече четвърто денонощие, колкото и общинските съветници от БСП да твърдят, че следят снегорините и работниците на всяка крачка и на всеки километър.

Не е имало и няма непроходими улици. Факт е, че имаше затруднения, но в нормалните общества в подобни тежки ситуации хората си помагат и са добронамерени, а не пишат декларации, не сформират анкетни групи, междуведомствени и трансгалактически комисии.

Разширява се площта на снегопочистването по улици във Враца

Не искам да обидя ръководството на БСП и авторите на въпросната декларация, но според мен използват лошото време, за да напомнят за съществуването си.

Ако искат да бъдат запомнени с добро е хубаво да се вдигнат от масите, на които обичайно ги виждаме и да направят нещо полезно за Враца. Иначе след няколко месеца очаквам да ме обвинят, че не съм се справил и с летните жеги и заради мен река Лева е пресъхнала.