Германия помага на видинския квартал Нов път
Германия помага на видинския квартал Нов път / снимка: DarikNews

5 000 евро дарение получи Община Видин от Дунавското бюро в град Улм, Германия. Парите са предназначени за отстраняване на част от щетите във видинския ромски квартал „Нов път", нанесени в резултат на избиването на подпочвени води през пролетта.

Чекът с безвъзмездната финансова помощ  Румен Видов получи на специална пресконференция по време на визитата си в германския град. Директорът на Дунавско бюро - Улм  Петер Лангер заяви своята подкрепа в тази насока още през месец април, на среща с видинския кмет във Виена по време на една от Дунавските конференции.

До дарението от 5 000 евро се стигна и след предварителни огледи из ромския квартал. Събраната информация за проблемите след избиването на подпочвени води и богат снимков материал бе изпратен в Дунавското бюро, където на няколко заседания е разглеждан този проблем.

Кметът на община Видни бе на посещение в град Улм във връзка с участието на Ансамбъл „Дунав" в традиционния международен фолклорен фестивал. Там професионалистите от ансамбъла представиха традиционните за видинския край песни и танци, с което обраха овациите на местната публика.