Доц. Б.Великов подписа декларация за честни избори
Доц. Б.Великов подписа декларация за честни избори / netinfo

Политически партии от Монтана подписаха Декларация-споразумение за честни избори. Предложение за текст на декларацията направи и водача на листата на ПП ЛИДЕР Монтана и мажоритарен кандидат доц. Борислав Великов. В изявлението се казва: "...Заявяваме волята си да водим честна предизборна битка, да не допускаме финансиране със средства с неясен произход, да не участваме в купуване на гласове и да не използваме компромати и клевети по адрес на политическите опоненти като политически инструмент.

Приветстваме и ще съдействаме активно на всички действия на полицията и правораздавателните органи да установяват нарушения на закона по време на кампанията и в изборния ден. Призоваваме прилагането му обаче да е еднакво строго към всички участници в изборния процес, към всички да се прилага еднакъв аршин...За това се обявяваме категорично против държавни институции да възпрепятстват по какъвто и да е начин свободната воля на избирателите като у тях се насажда страх и чувството, че са пресирани от органите на полицията...

Нека на прага на кампанията да поемем реални ангажименти, които ще помогнат за възстановяване на доверието и диалога между граждани и политици."