Аудиопътеводител Враца
Аудиопътеводител Враца / Дарик Враца
Трансграничен аудио-пътеводител ще запознава туристите с 1 500 туристически обекти в целия трансграничен район между България и Румъния. Обектите са разделени в пет области – културен туризъм, религиозен, развлекателен, спортен и здравен. Пътеводителят е изготвен от ТПП Враца, Русенската индустриално търговска камара и румънският Център за консултации и управление на проекти Европроджект.

„Българо-румънската трансгранична зона разполага с изключително ценно културно-историческо наследство и природни дадености, но слабото й рекламиране като атрактивна туристическа дестинация оказва своето отрицателно въздействие върху средната продължителност на престоя на един потенциален турист и общия брой резервации. Съществуват голям брой обекти с изключително висока туристическа стойност, които остават извън традиционните маршрути, обяснява експертът от ТПП Враца Мая Милова.

Аудиопътеводител Враца
Дарик Враца

Освен сайт, аудио-пътеводителят има книжно тяло и приложение за смартфони и таблети. Изтегляйки приложението всеки гост в региона ще може да чуе информацията за обектите, избирайки български, румънски или английски език. Телефонът в Румъния е 19000, а за България - 082 518 860. За 100 от обектите, освен аудио информация има изготвени и видеофилми, които могат да се ползват от заинтересовани лица и като рекламни материали.