Три медала за боксов клуб “Ивайло- 99” от купа България в Пазарджик
Три медала за боксов клуб “Ивайло- 99” от купа България в Пазарджик / Дарик нюз

Три медала спечелиха трима състезатели на БК „Ивайло- 99" от държавния турнир по бокс Купа България за юноши старша възраст в Пазарджик. Възпитаниците на Евгени Донев завоюваха едно първо и две трети места. Максим Цветков записа четирите чисти победи и вдигна купата на страната в категория до 75 килограма. 17- годишният ученик в СОУ „Владимир Комаров" отказа за по- малко от рунд Георги Георгиев „Левски" в първата си среща. Във втората великотърновецът пречупи с 8:5 точки боксьор от „Арда" (Кърджали), а след това на полуфинала удари Веселин Недев от русенския „Локомотив" с 8:2. В спора за купата Максим Цветков победи Кристиан Дончев от ЦСКА с 10:2 и вдигна трофея.

Лекарска забрана спря Петър Петров по пътя към финала в категория до 91 килограма. Боксьорът на „Ивайло- 99" елиминира на четвъртфинала състезател от Хасково с 11:9, но получи контузия и не успя да излезе на полуфинала, което му отреди третото място.

С бронз се окичи и Тинко Банабаков при най- леките боксьори в категория до 49 килограма. Той стартира със 17:4 точки срещу Гюрсел Вос от Търговище. Полуфиналът с Найхан Назифов от ЦСКА бе много оспорван, но в крайна сметка съдиите присъдиха победа по точки "армееца", който този начин взе реванш за поражението си по- рано през сезона.

Старши треньорът Евгени Донев, заяви че е доволен от Максим Цветков и  ще го включи в мъжкия състав за предстоящия на 8 декември в Плевен турнир за Купа България. В понеделник президентът на клуба Емил Димитров награди с парични премии тримата медалисти. Той обеща на състезателите нова екипировка и добри условия за подготовка, въпреки кризата в страната. В близките дни Емил Димитров ще проведе разговори с кметът Даниел Панов и новата общинска управа относно възможността Велико Търново да приеме домакинствата на първенство за младежи до 21 г. и финалите на Купа България за мъже и старша възраст.