МОСАД охранява Макаби /Хайфа/
МОСАД охранява Макаби /Хайфа/ / netinfo

При специални мерки за сигурност на летище "Горна Оряховица" кацна отборът на “Макаби” /Хайфа/ - съперник на “Литекс” в турнира за купата на УЕФА. С групата пристигнаха и 40 фена на отбора. Сред тях бяха и агентите на израелската разузнавателна агенция “Мосад”, които охраняват делегацията.

Въпреки усилената охрана треньорът на “Макаби” Рони Леви не отказа изявление.

"Очаква ни труден мач. Резултатът 1:1 от първата среща облагодетелства домакините. Ние ще играем за победа, ще сме доволни и от равен резултат, който би ни позволил да се класираме", коментира Рони Леви.

Завидно самочувствие демонстрира звездата на тима - бразилският халф Густаво Боколи, който директно обяви, че "Макаби" ще спечели мача в Ловеч, независимо от всичко.

"Ще вкараме един гол в повече", каза Густаво Боколи.

След това цялата група замина с автобуси за Севлиево и Троян, където ще се настани.

Отборът на "Макаби" е най-силният тим в Израел от 20 години насам. Бюджетът му надхвърля седем милиона евро. Осем пъти е шампион на страната си, пет пъти носител на националната купа. В състава има трима бразилци, чилиец, аржентинец и конгоанец.

В турнира за купата на УЕФА отборът попадна след като бе елиминиран трудно в Шампионската лига от "Ливърпул" - 1:2 в Англия и 1:1 в Киев.

С "Литекс" също игра домакинството си на неутрален терен в Холандия, заради войната с Ливан. Срещата в Ниймеген завърши при резултат 1:1.

Реваншът в Ловеч е утре от 21 часа. Веднага след края му израелците отлитат за Тел Авив.