Зевзек призова губернатора да забрани всички сесии на Общинския съвет
Зевзек призова губернатора да забрани всички сесии на Общинския съвет / Дарик Варна, архив

„Иване, кажи си, забрани всички сесии на Общинския съвет" - с такъв плакат се появи на заседанието на Общинския съвет варненският зевзек Росен Марков. Според него сесиите на местния парламент трябва да се казват матинета, тъй като били безсмислени.

„Като се проведе сесия, предлагам след два дни да се насрочи втора, защото областният и без това ще я върне. Това е някакъв цирк", коментира за Дарик Марков.

Общинският съвет във Варна се събира, за да преразгледа върнатите от областния управител решения на местния парламент от последната сесия. Иван Великов върна за прегласуване учредяването на общинския фонд „Култура", приемането на неговия правилник и кандидатстването за финансиране за фестивали и творчески проекти.

Друго решение, което съветниците ще трябва да преразгледат, е преобразуването на общинските спортни предприятия „Спортни имоти" и „Спорт за всички" в „Спорт-Варна".

Това е второ прегласуване на решения на местния парламент за последните 3 месеца. През януари на общинарите се наложи да прегласуват решенията, взети през декември, след като губернаторът ги върна за преразглеждане.