Юношите на „Черно море” загубиха от „Левски” за купата на БФС
Юношите на „Черно море” загубиха от „Левски” за купата на БФС / Добри Атанасов

В първи полуфинален мач от турнира за Купата на БФС юношите – старша възраст на „Черно море“ отстъпиха като гост на „Левски“ (София) с 0:3. Двубоят се игра на изкуствен терен на едно от помощните игрища на „Герена“, като до последно срещата трябваше да се състои на естествена настилка.

Въпреки това варненци започнаха отлично мача и при резултат 0:0 пропуски направиха Валентин Йосков, Слави Славов и Дейвид Венциславов, съобщава официалният сайт на варненския клуб. В 35-та минута обаче колективна грешка доведе откриването на резултата в полза на домакините.

„Моряците“ получиха тежък удар в началото на втората част, когато авансът на „сините“ бе удвоен. Варненци се окопитиха и заиграха настойчиво, като шанс пред гола нямаха отново Валентин Йосков и Момчил Милков. След тези пропуски в пълна степен важеше максимата, че ако не вкараш ще ти вкарат и това се случи в 82-та минута, когато при една контраатака отборът на „Левски“ направи преднината си 3-0.

Наставникът Тодор Каменов коментира за клубния сайт, че резултатът не отговаря на показаното на терена и допълни, че неговите момчета са имали повече положения, но отново не са успели да ги реализират. Наставникът добави, че не е останал доволен от лесно изгубените топки, при което съперникът е организирал няколко контраатаки, но въпреки това ще направят всичко възможно в реванша да зарадват публиката.

Срещата-реванш е след седмица, на 27 април (сряда) от 10:30 часа на стадиона под Аспаруховия мост.

„Черно море“ 19: Иван Дюлгеров, Ертан Томбак, Стоян Илиев, Цанко Иванов, Добромир Добрев, Слави Славов (70 Марин Сираков), Николай Богданов, Емил Илиев, Дейвид Венциславов (60 Светослав Павлов), Румен Касабов (60 Момчил Милков), Валентин Йосков