Уличеният за убийството на Хюлия вече е във Варна
Уличеният за убийството на Хюлия вече е във Варна / netinfo

Уличеният за убийството на Хюлия Маджар от варненското село Белоградец Иван Тодоров е върнат във Варна. Варненският окръжен съд днес ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение”задържане под стража” на Тодоров.

24-годишният младеж беше задържан на 6 януари тази година в Холандия, след като беше обявен за издирване с Европейска заповед за арест от българските власти. Преди броени дни приключи процедурата по екстрадицията на българина и той беше предаден от холандските власти.

Тялото на 24-годишната Хюлия беше открито на 4 януари в лозов масив край село Езерово. По главата на младата жена са били нанесени множество удари с тежък тъп предмет, а последвалата силна кръвозагуба е причината за смъртта й. Пътници в преминаващ автобус са станали очевидци на изнасяне на тялото на мъртвата Хюлия от багажника на колата на Тодоров. След неговия арест в Холандия от прокуратурата отхвърлиха версията за искан откуп от бащата на момичето. Смята се, че след убийството извършителят е изпратил sms с цел да разсее разследващите в други версии.