Солист на Виенската опера на сцената на Летния театър
Солист на Виенската опера на сцената на Летния театър / netinfo

„Трубадур” – една от най-романтичните и красиви опери на Джузепе Верди – е следващото заглавие в афиша на „Опера в летния театър 2010”. Спектакълат ще бъде представен на 13 август от 21.00 часа от Държавна опера Варна и Двореца на културата и спорта.
В ролята на трубадура Манрико ще се превъплъти Камен Чанев – топтенора на Европа, както наричат солиста на Виенската Щатсопер. Заедно с него на сцената ще бъдат Бисер Георгиев (Граф ди Луна), Линка Стоянова (Елеонора), Олга Михайлова (Азучена), Евгений Станимиров (Ферандо) и др. Спектакъла ще дирижира един от водещите диригенти в Националната опера и балет - Анкара Сунай Муратов.

Спектакълът се осъществява със съдействието на Министерство на културата, Гранд-хотел „Димят”, хотел „Сплендид” и медийните партньори: ТВ Черно море, TВ Варна, БУС ТВ, Дарик радио, Радио Варна, в. Народно дело, в. Черно море и електронните издания dariknews.bg, ida.bg, dnesplus.bg, varna-sport.com.

Билети на касите на Летен театър и Варненска опера от 10, 20 и 30 лв,
пакет Фамилия за четирима по 5 лв. на обща цена 20 лв. Резервации на телефони във Варна 665 022, 650 666, 647 781 или на e mail tickets@operavarna.bg

От Варненската опера съобщават още, че спектакълат „Кармина Бурана” от Карл Орф, с който в края на юни започна ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР 2010, ще бъде представен отново на 16 август от 21.00 ч., този път със сопраното Ирина Жекова.