Ясни датите на контролите на Спартак с Бурса
Ясни датите на контролите на Спартак с Бурса / netinfo

Станаха ясни датите, на които ХК Спартак Вн ще играе предстоящите 3 контролни срещи с турския Бурсаспор. Двата тима ще се изправят един срещу друг на 13-и, 14-и и 15-и януари. Първата и последната проверка ще са в зала "Конгресна" в ДКС в 19 или 19,30 часа. Двубоят на 14-и януари е предвиден за Каварна, тъй като на тази дата залата в ДКС е заета.

Варненци очакват официален отговор от турския Измир, към който също са отправили покана за контроли. По програма в Спартак планират да срещнат 3 пъти и този тим, ако той приеме и пристигне на подготовка в морската столица. Лагерът на Измир се очаква да бъде от 18-и до 25-и януари.

Междувременно стана известно, че Варна ще спори евентуално с Добрич за домакинство на финалната четворка от Купата на България по хандбал. От ХК Спартак Вн подадоха документи да приемат домакинството за провеждането на финалните срещи, но от Добрич също са изявили претенции. Морската столица засега е с по-сериозните шансове, тъй като мачовете ще се играят в зала „Конгресна” в ДКС, която е отопляема. Срещите от финалната четворка от турнира за Купата се играят на 19-и и 20-и февруари. Първият кръг на турнира е на 5-и февруари.