Приключва кърпенето на дупки в Аспарухово и Владиславово
Приключва кърпенето на дупки в Аспарухово и Владиславово / netinfo

От началото на ремонтните дейности до момента в район “Приморски” са запълнени дупки с обща дължина 1100 квадратни метра, около 350 квадрата са отворените, които са подготвени за асфалтиране. До момента работата е приключила по булевардите “Княз Борис I”, “Осми Приморски полк”, “Чаталджа” и “Васил Левски”. Запълнени са отвори, зейнали по улиците “Цар Освободител”, “Цар Асен” и “Подвис”. Две трети от цялата работа по преасфалтиране е свършена, като общо е трябвало да бъдат закърпени 2 хил. квадратни метра, разкри пред Дарик Васил Коналиев – производствен директор на фирма “Инжстрой”, на която са поверени районите “Приморски” и “Младост”.

За "Младост" направеното до вчера до към 17 часа е 250 – 300 квадратни метра кръпки от общо 1200 квадрата. Запълнени са отвори по булевардите “Сливница” и “Владислав”, както и по ул. “Андрей Сахаров”. Остава да се асфалтират дупки основно по бул. “Трети март” и ул. “Вяра”. Там ще се работи този следобед или утре сутринта. Продължава работата по бул. “Ян Хунияди”.

Според производствения директор на “Инжстрой” големите булеварди са най-лесни за ремонтиране, тъй като достъпът до малките улици, особено в делнични дни, създава проблеми. Фирмата, отговаряща за “Приморски” и “Младост”, обеща гаранция за работата си за срок от 1 година. Васил Коналиев увери, че за кърпежа на дупките се ползват качествени материали, с които се работи и през лятото.

Към приключване на кърпенето на дупки се ориентират и от фирма “Пътища и мостове”, ангажирана с уличните ремонти в районите “Аспарухово” и “Владиславово”. Там ремонтите ще свършат до края на деня. Общият обем на работа е 200 кв. м. в “Аспарухово” и 300 кв. м. във “Владиславово”.

Шефът на фирмата Росен Колелиев също обеща гаранция за ремонтирането на зейналите дупки в двата квартала, но изрично спомена и лошите атмосферни условия, които биха влошили качеството и резултата от труда на “Пътища и мостове”.