Обжалват присъда за убийство, извършено преди 13 години
Обжалват присъда за убийство, извършено преди 13 години / netinfo
Апелативният съд във Варна разгледа жалбата на Тошко Илиев от Добрич против 15-годишната присъда за убийството на жена му Марияна. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. През юни тази година Добричкият окръжен съд призна вината на 46-годишния мъж затова, че на 1 февруари преди 13 години умишлено, по особено мъчителен начин убил съпругата си и заровил тялото й в землището на с.Стефаново. На първа инстанция съдът му присъди и 25 000 лв обещетение на майката на убитата жена за причинените неимуществени вреди.

Този съдебен казус стана известен след октомври миналата година, когато служител от I РПУ в Добрич снемал обяснения от Тошко по повод на извършена кражба. По време на този разговор Илиев признал и за извършеното от него убийство на майката на двете му дъщери.

Драмата се разиграла на 1 февруари 1995 година, когато Тошко и Мариана оставили двете си деца при родителите на Тошко в с.Стефаново и пътували към Добрич. Скарали се и това разгневило Илиев, който започнал да удря Марияна по главата и тялото. Спрял се едва когато жената не давала признаци на живот. Заровил тялото й в изкопан трап зад чешма на разклона за с. Одърци по пътя Добрич – Албена, като преди това увил около врата й капроново въже.

След като 12 години по-късно тялото било изровено съдебно-медицинска експертиза установила, че смъртта на Мариана Илиева била причинена от задушаване с примка на шията.

Съдът ще се произнесе в законния срок.