Варненци ще градят шампионски отбор
Варненци ще градят шампионски отбор / Добри Атанасов
Варненци ще градят шампионски отбор
Черно море Тича
101953
Черно море Тича
  • Черно море Тича
Бившият състезател на баскетболния „Черно море” Саша Топчов се завърна в клуба. Той ще изпълнява ролята на изпълнителен директор в клуба, в който се следва нов 10-годишен проект.  Целта е да бъде изграден силен шампионски отбор. Една част от средствата за издръжката на клуба ще са от спонсори, а другата от самофинансиране. Ще бъде отворен фен шоп, като ще се продават и абонаметни карти.
 В отбора ще бъдат привличани бивши състезатели на варненци. Галин Стоянов-Патрика ще продължи да води отбора и през новия сезон, като го събира за старта на подготовка в средата на август. Спас Натов остава шеф на ДЮШ.
„Благодаря за доверието, което получих. Варна има нужда от силен и стабилен финансово шампионски отбор. Направихме един проект за следващите 10 години. Целта ни е първите 3 години да се стабилизираме. След това нашата цел ще бъде титлата. Ще има сериозна реорганизация в клуба. Ще има нови лица”, заяви Саша Топчов.
Президентът на „Черно море Тича” Георги Ганчев изрази сериозен оптимизъм за новия проект: „Поемаме нова посока в развитието на клуба Ще търсим спонсор с шампионски амбиции. Както казва Спас Натов „В ДНК-то на Черно море е да се бори за първото място”. Ще се опитаме да привлечем колкото се може повече бивши играчи на клуба. Варна има потенциал за шампионски отбор. Не искаме повече да кретаме”.

На пресконференцията днес беше представена новата емблема на клуба

емблема
Добри Атанасов



Чуйте повече от Георги Ганчев и Спас натов в приложения звуков файл.