/ БК "Черно море Тича"
У много от младите момчета има много голям резерв, смята той
„Ако ще поставяме оценка за представянето на „Черно море Тича” до момента, можем да поставим оценка „добър”, коментира изпълнителният директор на варненския клуб Борис Стоянов.
„Имаше мачове, в които можеше да се поздравим с победа и като гости, и като домакини, но по една или друга причина малко не ни достигна. Като цяло смятам, че представянето е добро. Нямаме потенциала на този етап да се борим за призови места, но стремежът ни е във всеки един мач състезателите да се влагат максимално и да търсят победата. Някой път сме много близо, някой път я постигаме, друг път се получава така, че доста сме далеч от нея. Вярвам, че няма да се отклоним от този път и при третото завъртане ще играем все по-добре и със същата амбиция и желание за добра изява и за победа”.
„Голяма част от момчетата са представители на варненската школа, от Варна са, тук са започнали да играят баскетбол. Радвам се, че продължават да играят тук. Смятам, че все още има много голям резерв у много от младите момчета. Затова в някои мачове сме малко по-колебливи и малко не ни достига. Смятаме, че първенството е на такъв етап, че всички момчета, които са в отбора, могат да покажат още малко, да дадат още малко от себе си и да добавят към нивото на отбора и това да доведе до по-добри изяви на целия отбор. Не можем да кажем, че от третото завъртане очакваме да спечелим осем победи, но вярваме че срещу отбори, срещу които играхме не достатъчно добре и малко колебание ни костваше победата, можем да се представим още по добре. Със сигурност в последните мачове ще гоним добрите резултати във всеки един от тях, независимо кой е противникът”, обясни Стоянов.
„Стремим се продължим работата с Икономическия университет. Мисля, че е от двустранна полза, че голяма част от състезателите, които са в представителния отбор на НБЛ, играят с двоен лиценз и се състезават и за ИУ. Това води до едно високо ниво на отбора на университета и в същото време момчетата, които са все още в една ранна в тяхното развитие възраст да получават още повече игрови минути. Неудобството е, че мачовете най-често са последователни, но мисля, че ползата е безспорна и за двете страни, че има две места за изява на младите състезатели”, каза още Стоянов.