Гуцанов доволен от действията на кризисния щаб в първите дни
Гуцанов доволен от действията на кризисния щаб в първите дни / Darik Varna

Средствата за снегопочистване на Варна трябва да са повече, но въпросът е дали тяхното заделяне е оправдано. Това коментира във варненското студио на Дарик председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Според него кризисният щаб се е справил нормално в първите дни на снеговалежа, а грешките са дошли в последните дни заради продължителното застудяване и застояването на снега по улиците.

Бюджетът на Варна ще бъде гласуван на общинска сесия през февруари, посочи още Гуцанов. Според него размерът му, независимо от кризата, ще бъде балансиран. Приоритет ще бъде общината да остане най-големият пряк и косвен работодател. В бюджета ще бъде заложен облигационен заем в размер на 6 млн. евро, за да продължи изграждането на инфраструктурните обекти и да се запазват работните места, коментира председателят на Общинския съвет. Варна има много инфраструктурни проблеми, призна той. Парите, необходими за пътищата в града, за да бъдат те в желаното състояние, са между 750 и 850 млн. лв, посочи Гуцанов. Голямо внимание трябва да се обърне на социалните дейности, а сумите за субсидирането им да бъдат завишени, смята той.

Зад затварянето на Рибната борса във Варна стоят определени интереси, изрази съмнение Борислав Гуцанов. Според него борсата е в нормално състояние и трябва да продължи да функционира.