Ефективни присъди за насилника от Генерал Киселово и неговите съучастници
Ефективни присъди за насилника от Генерал Киселово и неговите съучастници / netinfo
Общо 6 години и 10 месеца затвор е наказанието, което Девненският районен съд наложи на 32 годишния Несрин Кязимов от Генерал Киселово за три престъпления - хулиганство с особена дързост и цинизъм, изнудване на две момчета от същото село и блудство с едно от тях. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

За всяко едно от престъпните деяния Несрин получи различни присъди, като най-голямата от тях - 5 години лишаване от свобода съдът му присъди за блудствените действия с малолетното момче. Девненският съд увеличи това наказание с една трета и така общият размер на присъдата стигна до 6 години и 10 месеца лишаване от свобода.

Двамата му съучастници Танжу Абдурахманов на 30 год. и Даниел Димитров на 29 год. от Варна също получиха ефективни присъди. Съдът призна вината на Танжу за хулиганските действия, за изнудването на двете момчета, извършено в съучастие с Несрин, както и за отвличането на едно от децата. И на Абдурахманов съдът завиши с една трета най-тежкото от наложените наказания - 4 години лишаване от свобода и така общият размер на присъдата за него става 4 години и 8 месеца затвор.

Даниел Димитров беше признат за виновен единствено за хулиганските действия, грубо нарушаващи обществения ред, извършени с изключителна дързост и цинизъм. Наказанието, което съдът му наложи е 2 години лишаване от свобода. Към него Девненският съд приведе в изпълнение и още 6 месеца затвор от предходна присъда на Варненския районен съд.

Тримата осъдени ще заплатят солидарно на първото пострадало момче 6000 лв за претърпяното унижение, стрес и оскърбление. Несрин и Танжу ще обещетят същото момче с 4000 лв заради претърпените физически болки и страдания. Само Несрин ще заплати 5000 лв обещетение на пострадалото от блудствени действия момче. Съдът уважи гражданските искове и на второто дете, пострадало на 3 март тази година в Генерал Киселово. Тримата насилници ще го обещетят солидарно с 5000 лв заради униженията, стреса и обидата в резултат на хулиганските действия. 3000 лв е размерът на обещетението, което Несрин и Танжу дължат на второто пострадало момче за изнудването. Детето, което Танжу е държал насила в багажника на автомобила си в нощта на престъплението, ще получи 500 лв. обещетение за неимуществените вреди.

На 3 март тази година в с. Генерал Киселово, община Вълчи дол, Варненска област, тримата в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. С особена дързост и цинизъм Несрин, а след това и другите двама обвиняеми нанасяли последователно побой над двете непълнолетни момчета.

Тежкият инцидент се разигравал в продължение на часове в заведението на Несрин в Ген. Киселово. С юмруци, с ритници и с бухалка те удряли децата в главите, по гръдния кош и на други места по телата. Едното от момчетата е било принудително държано в багажника на колата на Абдурахманов. Несрин Кязимов настоявал, че младежите го обрали преди време и му дължали пари. Именно заради твърдяната от Кязимов кражба на кабели момчетата и дори майката на единия от тях са били изнудвани за пари. Компанията се гаврила по най-циничен начин с непълнолетните, а Несрин блудствал с единия от тях. Освен телесните повреди непълнолетните момчета имали нанесени и много тежки психически травми.