Дългия и Панса отиват на съд заради дрога
Дългия и Панса отиват на съд заради дрога / Дарик Варна, архив

Окръжната прокуратура внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 21-годишния Т. Василев от Девня и 19-годишния Т. Славов от девненското село Кипра за държане с цел разпространение на наркотици за първия подсъдим и за държане на високорискови наркотични вещества за втория. Въпреки младата си възраст, Т. Василев вече е осъждан, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимият Василев, известен в Девня с прякора си Дългия, употребявал наркотици. Знаел, че от продажбата се печели и това може да бъде доходоносен бизнес и решил да се свърже с дилъри на едро на наркотици, които да го снабдят с дози за продажба. Василев се обърнал за съдействие към неустановено по делото лице, което познавал само като Павката от Варна.

На 7 декември 2015 г. чрез Павката 21-годишният мъж се срещнал с друг непознат мъж във Варна, който му дал запечатан плик с 10 грама марихуана и мостра с вещество, свито на топче в сребриста опаковка, като подарък, за да изпробва стоката. Уговорили се след три дни Василев да плати 100 лева за 10-те грама марихуана.

Василев се прибрал в Девня със свой приятел и баща му и в късния следобед се срещнали с другия подсъдим – Т. Славов, известен в Девня с прозвището Панса.Тримата били спрени от полицейски патрул и подсъдимият Василев се опитал да скрие мострата с наркотик, която паднала в навития му крачол на панталона.

В домовете на двамата подсъдими били извършени обиски. В жилището на Т. Славов в село Кипра в помощна постройка полицията иззела около 350 г марихуана на стойност 1965 лева, а от Василев над 15 грама. При обиск в полицейското управление в навития крачол на панталона на Василев полицай намерил подарената му от варненския наркодилър мостра с наркотик.

В хода на досъдебното производство двамата признали вината си. Като причина за извършване на престъпленията Окръжната прокуратура във Варна сочи стремеж към бързо и по неправомерен начин облагодетелстване, както и незачитане на установения правов ред в страната.

Делото срещу двамата наркодилъри е насрочено за разглеждане на 21 септември във Варненския окръжен съд.