Дете навъртяло 1200 лева за мобилен интернет само за ден
Дете навъртяло 1200 лева за мобилен интернет само за ден / sxc.hu, архив

Дете е навъртяло 1200 лева за мобилен интернет, съобщи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков. По думите му, сигналът е подаден днес в приемната за потребители на мобилни услуги, която бе разположена в сградата на община Варна, информира dnesplus.bg.

Майката на детето се е оплакала, че за едно денонощие е отчетена високата сметка на смартфона на детето й. Жената разказала пред представителите на Комисията за регулиране на съобщенията, че е сключила договор с мобилен оператор, в който е било точно посочено, че картата има кредитен лимит.

Божков увери, че сигнала ще бъде проверен. Според експерта, ако в договора е точно упоменат лимитът на сметката, задължение на мобилния оператор е да предупреди клиента си за превишаването и след това да я спре. В конкретния случай операторът на мобилни услуги не е спазил договорните отношения и след проверка ще му бъде наложена санкция, а клиентът ще плати дължимата сума само до достигане на лимита.

Общо 6 жалби са подадени днес в изнесената мобилна приемна. Божков каза, че има тенденция на намаляване на оплакванията на територията на цялата страна. 550 акта на стойност 17 милиона лева са съставили инспекторите от Комисията за регулиране на съобщенията.