Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова в студиото на Дарик Варна
Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова в студиото на Дарик Варна
Това са най-важните избори, сега решаваме дали сме част от Европа. Иначе сме наникъде, за нищо хванати. Смятам че за да можеш да псуваш, трябва първо да гласуваш, казва Христо Мутафчиев
Христо Мутафчиев
101627
Христо Мутафчиев
  • Христо Мутафчиев
„Черно на бяло” е новата книга за Христо Мутафчиев, написана от младата Теа Денолюбова. Тя излиза на пазара осем години след „Да бъдеш Христо Мутафчиев” на Яна Борисова.

„Първата е за умиране и инсулт, а тази е за живот, за живеене”, казва Христо Мутафчиев в интервю за Дарик Варна. Двамата с Теа са в студиото и няма как да не се усети приятелството им. Разговорът (в прикачения звуков файл) е от онези леките, в които не ти е трудно да задаваш въпроси. Те се допълват, иронизират, забавляват – като хора, които не се вземат насериозно.

Теа е израснала с размислите на Христо Мутафчиев, за да ги събере сега в книга, която не е биографична, нито автобиографична. „Това са размислите на един карловски алхимик, защото Христо има рецепти за всеки проблем” казва Теа, която е сестра на съпругата на Христо Елица.

„Това е, защото се базирам на една единствена формула, която важи за всички проблеми”, допълва я Христо Мутафчиев.

„Абе не се занимавай с глупости, простичко е”

„Черно на бяло” е книга за черно-белия Христо Мутафчиев.

„Няма нюанси в този живот според Христо”, казва Теа, а Христо я допълва: ”Аз съм в двете крайности, няма нищо бозаво”.

Питам Теа повече от светлината или тъмнината на Христо има в книгата, а тя отговаря категорично, без да се замисля:

„Светлината, той е сладурче”

А какво мисли актьорът Христо Мутафчиев за Евроизборите:

„Това са най-важните избори, сега решаваме дали сме част от Европа. Хората ги намират за далечни, защото политическите фракции изкривиха мисленето им в посока на политически амбиции. А тук има една кауза – да продължим да бъдем част от Европа. Иначе сме наникъде, за нищо хванати. Смятам че за да можеш да псуваш, трябва първо да гласуваш.”

Смъртта е тема, която не ми е интересна, нито ме вълнува. Минах покрай нея и не смятам да й обръщам внимание. Изобщо не ме вдъхновява”, казва Христо Мутафчиев.

Чуйте целият разговор с Теа Денолюбова и Христо Мутафчиев.