Броят в съда бюлетините от селски избори
Броят в съда бюлетините от селски избори / Sofia Photo Agency, архив

Недействителните бюлетини от изборите във варненското село Стефан Караджа ще бъдат броени в Административния съд в морския град, след като магистратите уважиха жалбата на един от загубилите кандидати.

Вотът в селото беше спечелен на първи тур от Илхан Салимов (ДПС) с 50,57 % (177 гласа), а втори остана Коста Костадинов (БСП) с 24,86 % (87 гласа). Отчетените от секционната избирателна комисия недействителни бюлетини са 23, чийто брой е съществен при разликата между двамата кандидати, е посочил жалбоподателят Костадинов. Неговото искане беше счетено за основателно и на 9 ноември ще бъде извършено повторното преброяване.

В установеният от закона срок Административният съд ще се произнесе по делото с искане за касиране на изборите в село Невша. Жалбата е подадена кандидата на БСП Николай Николов. На първи тур той събра 26.85 % (87 гласа) и остана втори, а вотът беше спечелен от опонента му от ГЕРБ Зоя Атанасова, която получи 50.31 % (163 гласа). Според Николов  протоколът на секционната избирателна комисия е попълнен с невярно съдържание