Александър Монев, кандидат за районен кмет: Одесос е град от 2600 години
Александър Монев, кандидат за районен кмет: Одесос е град от 2600 години / netinfo
Александър монев, кандидат за кмет на "Одесос":
81848
Александър монев, кандидат за кмет на "Одесос":
  • Александър монев, кандидат за кмет на "Одесос":

Във Варна трябва да има синя зона, но разумна като такса и време за престой. Това мнение изрази във варненския ефир на Дарик Александър  Монев – кандидат за районен кмет на „Одесос“ на коалиция "Реформатори и патриоти - решението за Варна". Според него тя трябва да действа само в рамките на работния ден, за да не дава негативно отражение върху икономиката на града.

„Поради редица решения на Общинския съвет през последните години Варна остана без подходящи големи терени, на които да се построят многоетажни паркинги под и над земята. Затова трябва да има синя зона. Тотална синя зона в центъра обаче би пречила на препитанието на варненци. В центъра има заведения, развлечения. Ако действа нощем, или в почивните дни, би било грешка за икономиката“, смята Монев.

Според него много нелогични и абсурдни решения биха могли да се избегнат, ако се преразгледа организацията на движение в града, на принципа на римския метод „изток – запад“ например.

Ако стане районен кмет на „Одесос“, Монев би работил за „малко по-цивилизован начин на живот и чистота“. Кандидатът за районен кмет припомни, че "Одесос" има градски статут от повече от 2600 години и тази част на Варна трябва да се наблегне на културния живот и градската среда, част от която са както сградите, така и хигиената. Според него проблем, който трябва да бъде решен, е и шумът в старата част на Варна. Повече културни и спортни мероприятия също са в плановете на кандидат-районния кмет. По негови думи Морската градина трябва да се насити със спортни инициативи, които за момента не се случват въпреки желанието на варненци.

Собствениците на стари къщи, особено паметници на културата, трябва да се задължат да ги поддържат, посочи още Монев. Според него общината може да намери механизми да помогне в този процес, тъй като сградите са част от градската среда.

Организациите, занимаващи се с грижа за бездомни животни, трябва да си свършат работата, за да няма проблеми с безпризорните четириноги, смята кандидат-районният кмет. Той е на мнение, че домашните любимци лесно могат да бъдат проследявани чрез ветеринарните лекари.

Александър  Монев е на 54 години, историк по образование. Работил е в Археологическия музей, а от 27 години има собствено книгоиздателство - „Зограф“.

„Роден съм, живея и работя в район „Одесос“. Никога не съм вземал и не съм давал подкуп. Православен християнин съм. Не членувам в нито една партия. За мен кандидатурата за районен кмет не е политическа, а чисто административна и управленска. Поканиха ме. Дълго мислих. Първо не отказах, а после се съгласих“, обясни той.

Целият разговор с Александър Монев е в аудиозоната.