“Зелените”  ще атакува изборите догодина
“Зелените” ще атакува изборите догодина / netinfo
Близо 20 души от Старозагорско са съучредители на една от най-новите политически партии у нас - “Зелените”.

Учредителното събрание се проведе на 18 май в София , съобщи Петко Ковачев. Той е един от тримата съпредседатели ,а основната цел, която си поставят “Зелените” е участие в парламентарнтие избори догодина.

Програмата на политическата пратия е амбициозна и освен опазването на природата , от “Зелените” се ангажират с въпроси като правата на човека , демократичното развитие, равенството между половете. “Това са неща ,които не са свързани пряко с природата, но могат да балансират политическия ни живот”, обясни Ковачев.

Сред приоритетите, които си поставят от ПП “Зелените”, са промени в институциите на централно, регионално и местно ниво. Петко Ковачев поясни, че в програмата на пратията е записано – “въвеждане на двукамарно НС, избор на президента от НС и ограничаване на функциите му до представителна, приемане на нов закон за нормативните актове , нова организация на работата на МС, ликвидиране на практиката на мегаминистерствата, нова система на съгласуване на проектозаконите, административна реформа с промяна броя на общините и по-ясно дефиниране на възможностите за самоуправление, съдебна реформа , управленски функции на Изпълнителните агенции”.