Волен Сидеров: България не е свободна държава
Волен Сидеров: България не е свободна държава / DarikNews, Невена Божкилова

България не е свободна държава. Тя е под робството на колониални монополисти. Това са чужди фирми, на които държавата беше подарена през годините на прехода чрез концесии и сделки. Всичко това води до ниския стандарт на живот на българина. По този начин лидерът на ПП Атака Волен Сидеров определи държавната политика, която води сегашното правителство. Тази вечер в Стара Загора Сидеров се срещна със свои съмишленици, пред които коментира навършването на 100 години от Балканската война - политически грешки и предателства.

В Стара Загора Волен Сидеров отново коментира възмущението си, че премиерът Бойко Борисов не иска да бъдат прекратени „престъпните договори" с EVN, EON и ЧЕЗ: „Не намери кураж този мъжествен премиер да прекрати тези договори. Нямат воля да го направят, затова трябва да се смени властта. В Българи на власт да дойдат хора, които имат воля да работят за интереса на страната си".

Относно настояването на ПП Атака да бъдат спрени новините на турски език по БНТ, Сидеров бе категоричен, че „ГЕРБ отново показаха, че водят туркофилска политика. Когато пуснеш новини по държавната телевизия, на практика се нарушава Закона за радиото и телевизията. Никъде не е казано, че трябва да има новини на турски език. Да, има конвенции, които предвиждат предавания на езика на съответните общности, не новини. Когато пуснеш такива новини по централната телевизия, първо казваш, че България е двунационална. Второ се признава, че има хора в страната, които не само, че не знаят български език, но и не искат да го научат."