В Берое започват подготовка за мача с Брьондби
В Берое започват подготовка за мача с Брьондби / Ани Георгиева, beroe.bg

От днес треньорският щаб и играчите на Берое започват разузнаване на следващия съперник в квалификациите за турнира Лига Европа - Брьондби. Датският тим се класира за втория кръг след като отстрани Жувенес (Сан Марино) с общ резултат 11:0. Берое пък се справи с Атлантас (Клайпеда) с 5:1 в двете срещи.

"До този момент не съм видял и нито една секунда от „Брьондби". Имаме възможност и в следващите няколко дни и часа ще гледаме да придобием представа за този отбор по най-добрия начин. До този момент не съм гледал нищо и не мога да коментирам отбора. Знаем от какъв тип футбол идват и колко неприятни са за нас. Аз лично горе-долу имам някаква представа какво ни очаква", заяви старши треньорът на Берое Петър Хубчев след втория мач с Атлантас.

"Няма как да не ме притеснява, че отборът физически не е това, което иска да бъде. Имаме още много работа, която искам да свърша в чисто физически план, но го нямаме това време", коментира още наставникът.

"Нормално е да не сме готови на 100%, но мисля, че за другата седмица всичко ще е наред и ще издържим 90 минути на пълни обороти", заяви капитанът на Берое Иво Иванов.

"Шансовете ни да отстраним Брьондби са големи. Не сме ги гледали, треньорите ще ни запознаят с тях, има време. Ще видим техните силни и слаби страни, но се надявам да имаме късмет и да ги отстраним. Ако всички играем на 100% имаме своите възможности", заяви защитникът на старозагорци.

"Надявам се по най-бързия начин да се възстановим от двубоя срещу Атлантас и мисля, че ще излезем мотивирани в мача срещу „Брьондби" и ще успеем да победим", заяви отбелязалият четири от попаденията за Берое в двете срещи Спас Делев.

Първият двубой срещу Брьондби е на 16 юли в Стара Загора. Реваншът е седмица по-късно в Копенхаген.