Тръгна делото срещу Вуцов, адвокатите му поискаха оригиналния документ
Тръгна делото срещу Вуцов, адвокатите му поискаха оригиналния документ / starozagorskinovini.com

Състав на Районен съд Стара Загора даде ход на делото срещу Иван Вуцов, обвинен в документно престъпление. В началото на съдебното заседание адвокатите му поискаха делото да бъде прекратено, тъй като в момента Вуцов е съден за същото престъпление и заради същия документ в Софийски районен съд. Съдийският състав обаче остави искането без уважение. Причината е, че в делото в София не са включени Стара Загора и Бургас, където Вуцов също е представял дипломата си.

Делото да бъде върнато на прокуратурата, поиска още защитата. Според адвокатите фактът, че дипломата не присъства като доказателство в съдебната зала не им позволява да си вършат работата, да защитават клиента си и да разпитват свидетели. Поради тази причината и двамата бяха готови да напуснат съдебната зала. Това искане също не беше уважено.

Следващото съдебно заседание ще бъде на 11 октомври. Дотогава трябва да бъде изискан оригиналният документ, който Иван Вуцов е представял пред лечебните заведения, както и протоколите от изпитите през май 1996 година от Медицински университет - София. Тогава ще бъдат разпитани и свидетелите по делото.

Иван Вуцов е обвинен в документно престъпление по чл.316 във връзка с чл.308 ал.2 във връзка с ал.1 и във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Предаден на съд за това, че през периода 11.06.2010 г. до 27.12.2013 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от неистински официален документ за придобита квалификация - свидетелство за призната специалност и права на специалист по „Кардиология" от 01.06.1996 г., на което е придаден вид, че е издадено от Медицински университет - София, и го е използвал два пъти пред Управителя на МБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕООД гр. Стара Загора и пред Изпълнителния Директор на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович" АД - гр. Стара Загора.