Съдът остави без разглеждане искане на областния управител
Съдът остави без разглеждане искане на областния управител / Dariknews,bg, архив

Административният съд в Стара Загора остави без разглеждане искането на областния управител Живка Аладжова за оспорване на решението на общинския съвет по казуса за зелената площ около парк „Бранителите на Стара Загора".

Терени в парка бяха определени за застрояване с подробен устройствен план. На 29 май обаче Общинският съвет отхвърли плана. Тогава областния управител оспори решението, позовавайки се на кворума в залата.

Според Административния съд в Стара Загора обаче оспорването е недопустимо и затова производството по делото е прекратено. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването му.

Междувременно от сдружение „Запази Бедечка" припомниха, че националният омбудсман Константин Пенчев също е посочил редица нарушения в казуса с евентуалното застрояване на част от парк „Бранителите на Стара Загора". От там са категорични, че казусът напомня сагата с парк „Бедечка" в града, където 400 декара зелена площ са вече парцелирани за застрояване.