Стара Загора влиза в популярен туристически интернет портал
Стара Загора влиза в популярен туристически интернет портал / DarikNews.bg, архив

Известният американски журналист Дейвид Хофман, редактор на популярния туристически интернет портал www.davidsbeenhere.com, ще бъде в Стара Загора в края на седмицата.

Той е в България от 15 юли и подготвя туристически пътеводител за посетените градове. Със съдействието на Община Стара Загора и Туристическия информационен център той ще посети различни туристически обекти в града, за да ги представи в интернет платформата.

В сайта си от 2007 г. той разказва за пътешествията си по целия свят и препоръчва забележителности, места за настаняване, заведения.

България е 48-та страна в неговия списък, след като е обиколил почти цяла Европа, половин Африка, Южна и Централна Америка и Карибите.

Той живее и работи в Маями, но по 3-4 месеца в годината е на път. На сайта си разказва подробно за своите пътешествия и препоръчва забележителности, места за настаняване, заведения, дори местни хора, които биха могли да ви помогнат, когато пристигнете на място. Хофман се стреми да дава на интернет потребителите полезни съвети за незабравима ваканция във всяко кътче на света.

За пет години в сайта му са представени 125 хотела и над 400 ресторанта в повече от 600 града по света. 30 процента от абонатите на сайта му са от Северна Америка, а 50 на сто живеят в Европейския съюз.