Премахват незаконен обект в Стара Загора
Премахват незаконен обект в Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора започна процедура по изземване на недвижим имот частна общинска собственост на северозападния ъгъл на ул."Княз Ал. Батенберг" и ул. „Цар Калоян", върху който е поставен временен търговски обект с площ 135 кв.м, по договор за наем от 07.02.2012 г.

В мотивите на кмета е записано, че софийското дружество „Гримекс", представлявано от Евгения Генчева ползва на отпаднало правно основание общинския имот, върху който се намира магазин за мебели. Договорът за наем е прекратен едностранно с писмо от 16.01.2014 г.

Със заповедта е определен 14-дневен срок от получаването ѝ, за доброволно освобождаване на имота, както и за обжалването ѝ. Общинският терен не е бил освободен.

"Обекта е с 3-годишен договор, който изтича в края на тази година. Наемателят обаче е спрял да си плаща задълженията от една година. Месечният наем на обекта е в размер на 540 лв. Стойността на процедурата по събаряне ще бъде около 4 000 лв. Те ще бъдат изискани по съдебен път.

Всичко, което е възможно да се демонтира и има стойност ще бъде прибрано в базата на община Стара Загора, а останалата част ще бъде разрушена и почистена..