Представиха процедурите „Активни” и „Ново работно място”
Представиха процедурите „Активни” и „Ново работно място” / ОИЦ-Ст.Загора

Насоките за кандидатстване и електронното подаване на проектни предложения през Информационната система за управление и наблюдение 2020 на процедурите „Активни" и „Ново работно място 2015" по ОП Развитие на човешките ресурси, разясниха в Стара Загора и Казанлък от Областния информационен център. В срещите участваха над 50 представители на общински администрации, НПО, ЦПО и работодатели.

Процедурата „Активни" се стреми да идентифицира и мотивира младежи до 29- годишна възраст за включване в продължителна заетост или връщането им в образованието. Бюджетът на процедурата е 26 милиона лева, като безвъзмездната помощ е 100 %, а допустими кандидати са НПО, организации, предоставящи посреднически услуги на пазара на труда, ЦПО, общини и райони на общини, социални партньори и работодатели. Срокът за подаване на проекти предложения е

Процедурата „Ново работно място" е с бюджет от 40 милиона лева и има за цел да създаде устойчиви работни места за безработни и неактивни лица. Безвъзмездната помощ за микро, малки и средни предприятия е 100% , а за големи 80%. Кандидатстващите могат да бъдат работодатели за наемане на безработни и неактивни лица за период до 12 месеца както и закупуване на оборудване за новото работно място. Процедурата е отворена за кандидатстване до 14.09.2015 г.

Кандидатстването и по двете процедури е само електронно през системата ИСУН 2020.