Популярен туристически интернет портал ще рекламира Стара Загора
Популярен туристически интернет портал ще рекламира Стара Загора / DarikNews.bg

България е изключително красива и разнообразна страна-има море, планини, богато културно и историческо наследство, разказва американският журналист Дейвид Хофман.

27-годишният пътешественик е в страната ни от средата на юли и е силно впечатлен от българите, които описва като мили и отзивчиви хора. Единственият недостатък според Хофман у нас са разбитите тротоари и пътища. И все пак, пътешественикът е готов да се завърне още веднъж в страната ни, която освен с природа и гостоприемство, го спечелила с вкусна кухня и качествени вина.

Роденият в Маями младеж обикаля света, бил е в десетки страни, разположени на пет континента, но най-екзотичното място, на което е стъпвал е Малави в Африка.

Дейвид Хофман е редактор на популярния туристически интернет портал www.davidsbeenhere.com, в който описва посетените от него кътчета в света и препоръчва на интернет-потребителите забележителности, места за настаняване, заведения, като ги представя в туристически пътеводител. Над 75 хил. са посетителите, които следят сайта му чрез социалните мрежи, а самият Дейвид признава, че се впечатлил от Балканите след посещение в Хърватия и Черна гора. Идеята до дойде в страната ни се родила след посещение на нашия щанд на международно изложение в Лондон. Съдействие за обиколката му у нас оказват от ресорното министерство, а по думите му официалният туристически портал на страната ни http://bulgariatravel.org/, е най-добрият.

Дейвид Хофман сам съставя туристическите си маршрути, пътува с кола, обича да отсяда в малки хотели и вече е бил в София, Пловдив, Русе, Варна, Велико Търново и др. градове, а след Стара Загора ще се отправи към Казанлък, където се надява да разгледа тракийските гробници. В града на липите американският пътешественик ще посети Неолитните жилища, Музея на религиите, Къща-музей Градски бит, РИМ-обекти, които ще влязат по-късно в подготвения от него пътеводител, в който ще сподели впечатленията си и ще препоръча на хората от целия свят да посетят нашия град и региона. Според американеца много малко хора рекламират България и забележителностите й, което е една от причините той да се заеме с това.

Турция е следващата спирка от обиколката на Дейвид Хофман, който за пет години е представил в сайта си над 120 хотела и повече от 400 ресторанта от стотици градове по целия свят.