Откриха възстановения кръст-паметник на загиналите руски казаци
Откриха възстановения кръст-паметник на загиналите руски казаци / Община Стара Загора

Областният управител Живка Аладжова участва в тържествената церемония в двора на храм-паметника „Рождество Христово" в град Шипка по откриване на възстановения кръст-паметник на загиналите руски казаци. От името на Аладжова и Областна администрация Стара Загора беше поднесен венец.

Преди официалното откриване на паметника, в храма, в съслужение с руски и български свещенослужители, беше отслужена заупокойна литургия за загиналите за Освобождението на България руски войни.След края на церемонията Аладжова и част от останалите официални гости бяха изненадани с кратка музикална програма от руски песни от самодейния певчески състав към читалището в Шипка.

Като част от програмата, свързана с откриването на кръст-паметника, тази вечер в ДТ „Гео Милев" Стара Загора ще бъде изнесен концерт от руски творчески колективи, а утре на комплекс „Бранителите на Стара Загора" ще се отслужи литургия и ще бъдат поднесени венци и цветя. Поднасяне на венци и цветя е предвидено и на паметника на генерал Скобелев в Казанлък.