Откриха учебната година на Детска полицейска академия в Опан
Откриха учебната година на Детска полицейска академия в Опан / ОД на МВР - Стара Загора

След успешно положен изпит, през месец отктомври, в редовете на Детска полицейска академия постъпиха 13 третокласници от ОУ "Христо Ботев" в Опан.

В залата на Община Опан новоприетите членове на ДПА започнаха първия модул от обучителната програма. В него децата ще придобиват знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие. В своето първо занятие новите екипи бяха придружени от двама дипломирани "специални агенти" от първитя випуск на ДПА, които им представиха целите и ценностите на академията.

Детска полицейска академия в Опан се реализира с подкрепата и съдействието на Община Опан. Програмата е насочена към създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца. Основната задача на академията е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности. Важна цел на преподавателите в Академията е децата да се научат да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат за другите, да израснат като почтени и добри граждани.