Над 2000 касови апарата са свързани в последния срок
Над 2000 касови апарата са свързани в последния срок / НАП

Над 11 000 са касовите апарати свързани с НАП в последния ден от кампанията. Най-голям е броят на търговците на хранителни и промишлени стоки, обектите за медицински услуги и развлекателните заведения, които са свързани със сървърите на НАП. Изтича и срокът, в който всички бензиностанции и газстанции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

От утре 3-ти април инспекторите от Националата агенция за приходите започват проверки в търговските обекти в Област Стара Загора. На глоби подлежат и търговците, които след 2-ри април използват едновременно фискално устройство свързано към НАП и стар модел. Продажби, отчетени на стари касови апарати след днес, също ще доведат до санкции за търговците.

От НАП напомнят на собствениците, които са закупили нови каси, че следва да предствят в НАП протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат: свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспорта на устройството.