Лепенки срещу улични дупки  в Казанлък
Лепенки срещу улични дупки в Казанлък / netinfo

Стикери „ Омръзнаха ни дупките" ще лепят в Казанлък като форма на протест срещу хилядите дупки по пътните платна в града и района.
Това става ясно от публикации на Казанлъшка Група за контакти- нарекла себе си „ Не на дупките в Казанлък" , организирана " във Мрежата за социални контакти Фейсбук .
От Групата призовават всички водачи на автомобили от района, както и тези, преминаващи през него, на които им е омръзнало от огромните зейнали трапове по пътищата, да залепят стикери с това съдържание на автомобилите си като първоначална предупредителна форма на протест.
Групата във Фейсбук вече обсъжда и варианти за по-драстични форми на протести пред местната власт, с цел най- сетне ремонтите по улиците да бъдат извършвани качествено и в срок.
Несъгласните настояват най- сетне Общината да спре да хвърля прах в очите на водачи и пешеходци като запълва дупки по т. н. система „печматик"- запълване на дупките с асфалтова емулсия, което е крайно неиздръжливо и некачествено и на практика е система само за временно решаване на проблема. Практиката показва, че само няколко месеца след това така запушените дупки стават още по-големи.
Към групата са се присъединили и автоинструктори от Казанлъ, според които при това състояние на пътищата в района, обучението на курсистите им е изключително трудно , тъй като се налага, за да преминат през даден участък да нарушат правилата за движение, което обезсмисля като цяло обучението.
1милион и 300 хиляди лева са заделени за запушване на дупки и преасфалтиране на пътища в района в тазгодишния бюджет на Община Казанлък .