Полицай е намушкан с нож в гърдите в Казанлък. Инцидентът е станал около 16.00 ч. в квартал "Кармен".

Раненият униформен и него колега са изпратени на адрес в казанлъшката местност "Казмера" с цел призоваване на лице по досъдебно производство. Мъжът не е установен на мястото.

Тогава около служителите на Районното управление в Казанлък са се събрали група лица от квартала, а след устна забележка, един от групата е нападнал служителите след като е извадил нож. Той е бил обявен за национално издирване и е предположил, че търсят него, което не било така.
 

полицай Казанлък
БГНЕС


Полицаят е откаран по спешност в болницата в Стара Загора с прободна рана в гърдите. Предстои му операция, каза старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора.

По непотвърдена информация служителят на реда е с прободен бял дроб.
 

полицай Казанлък
БГНЕС



Извършителят на престъплението - 20-годишен мъж, който е криминално проявен, е задържан. Мъжът е с четири регистрации за кражби. „Лицето е било зависимо и вероятно е било под въздействието на психотропни вещества по време на нападението“, допълни шефът на полицията в Казанлък.

"Това е нещо, което не е свойствено за тях (да призовават лице, бел ред), тъй като в тази връзка, те трябва да ползват услугите и помощта на колегите си, които са от патрул или от криминална полиция. Това се е наложило поради липсата на служители, поради блокадите по пътищата", посочи още Христов.

Извършва се оглед на местопроизшествието. Започнато е досъдебно производство.
БГНЕС, БТА